Sıkça Sorulan Sorular

ALMS, bir eğitim yönetimi sistemi (LMS-Learning Management System) yazılımıdır. Asenkron eğitim özelliğindeki ALMS, uzaktan eğitim konusunda bir eğitim sisteminden beklenen tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. ALMS ile eğitim kurumunuzdaki yönetici, eğitmen, kullanıcı takibinin yanı sıra detaylı içerik takibi yapabilirsiniz.
Evet. Bununla ilgili devam etmekte bir çalışmamız var. Organizasyon işlemleri tamamlanır tamamlanmaz, bu konuda duyuru yapılacaktır.
Şimdilik sadece akademik personele yönelik bir eğitim planlanmaktadır. İleriki zamanlarda, gerekirse öğrencilerimize yönelik farklı bir eğitim de yapılabilir.
ALMS, web tabanlı bir ürün olduğundan herhangi ekstra bir yazılım kurmanıza gerek yoktur. İnternete bağlandığınız herhangi bir aygıt (PC, dizüstü bilgisayar, tablet, mobil), Internet bağlantısı ve aygıtınızda kurulu bir Internet gezgini yazılımı (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari vb.) ile ALMS’i kullanabilirsiniz.
Sisteme ilk defa giriş yapacak kullanıcıların, hesap bilgilerine nasıl erişecekleri https://uzem.sirnak.edu.tr adresinden duyurulacaktır.
https://uzem.sirnak.edu.tr adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek ALMS’ye giriş yapabilirsiniz. Detaylı bilgi ve eğitim videosu için tıklayınız.
https://uzem.sirnak.edu.tr adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek ALMS’ye giriş yaptıktan sonra, ekranın sağ üst kısmında yer alan kullanıcı adınıza tıklayıp sırasıyla Profilim-Hesap-Şifre Değiştir adımlarını takip ederek şifre değiştirme ekranına ulaşabilirsiniz. Bu ekranda yer alan ilgili alanları doldurup “Şifreyi Değiştir” butonuna tıklayarak şifre değiştirme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve eğitim videosu için tıklayınız.
https://uzem.sirnak.edu.tr adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek ALMS’ye giriş yaptıktan sonra, karşınıza gelen ilk ekranda ALMS’ye kayıtlı olan derslerinizi görebilirsiniz. Detaylı bilgi ve eğitim videosu için tıklayınız.
https://uzem.sirnak.edu.tr adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek ALMS’ye giriş yaptıktan sonra, karşınıza gelen ilk ekranda ALMS’ye kayıtlı olan derslerinizi görebilirsiniz. Bu derslerin üzerine tıklayarak, dilediğiniz derse giriş yapabilirsiniz. Detaylı bilgi ve eğitim videosu için tıklayınız.
Sistemde hemen hemen her türde içerik paylaşımı yapmak mümkündür. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralanabilir. PowerPoint Sunumu, Word Belgesi, PDF Belgesi, herhangi bir video içeriği, YouTube linki vb.
Sisteme yüklenecek eğitim içeriğinin boyutu maksimum 30 MB olmalıdır. Bu nedenle, öğrencilerinizle paylaşmak istediğiniz eğitim içeriğinin 30 MB’dan büyük olması durumunda, bu eğitim içeriğini Dropbox veya Google Drive gibi bir bulut sisteme yükleyip, ALMS'den bu dosyaya ait bağlantı linkini paylaşmanız tavsiye edilmektedir.
Evet, yükleyebilirsiniz. Ancak yüklenecek içeriğin 30 MB ile sınırlı olduğu unutulmamalıdır. Yükleyeceğiniz videonun boyutunun 30 MB ve üzeri olması durumunda videoyu YouTube benzeri bir platforma yükleyip, ALMS'den bu dosyaya ait bağlantı linkini paylaşmanız tavsiye edilmektedir.
Şırnak Üniversitesi olarak lisansını satın almış olduğumuz ALMS-Perculus sistemi, kullanıcıların hem senkron ve hem de asenkron bir biçimde eğitim-öğretim yapmasına olanak sağlamaktadır. Dersin nasıl işleneceği ile ilgili sorumluluk tamamen dersin hocasına bağlıdır. YÖK’ün yayınladığı genelge de tüm öğrencilerin aynı anda internet ve bilgisayar gibi imkanlara sahip olamama durumlarını da göz önüne alarak, hocaların asenkron yöntemi izlemesi tavsiye edilmiş olsa da bazı üniversitelerin derslerini asenkron yöntemle işleyen hocalara ders ücretlerini ödememesi gibi bir girişimde bulunduğunu duydum. Bu nedenle, durum netleşmeden bu konuda herhangi bir şey söylemem doğru olmaz.
Hayır, sıkıntı oluşturmaz. 30 MB sınırlaması, senkron olarak yapılacak dersleri kapsamamaktadır.
Youtube, Google Drive ya da herhangi bir sunucuya yüklediğiniz bir dökümanın linkini öğrenciler ile paylaşabilirsiniz. Detaylı bilgi ve eğitim videosu için tıklayınız.
Youtube, Google Drive ya da herhangi bir sunucuya yüklediğiniz bir dökümanın linkini öğrenciler ile paylaşabilirsiniz. Detaylı bilgi ve eğitim videosu için tıklayınız.
Öğrenci ve öğretmenin sanal bir platformda aynı anda bir araya gelerek eş zamanlı ve etkileşimli olarak gerçekleştirdikleri eğitime denir. ALMS’de oluşturulan Sanal Sınıf aktiviteleri birer senkron eğitim çalışmasıdır.
Öğrenci ve öğretmenin aynı anda bir araya gelemedikleri durumlarda, dosya, ses, görüntü, video, resim vb. eğitim içerikleri paylaşılarak da eğitim çalışmaları yürütülebilir. Bu şekilde yapılan her türlü aktiviteye asenkron (eş zamansız) eğitim denir.
Üniversitemiz öğretim elemanları, ALMS’de Sanal Sınıf aktivitesi oluşturarak, senkron (eş zamanlı) eğitim yapabilirler.
Dersi verdiğiniz birime ait web sayfasında ilan edilen programda belirtilen gün/saat bilgisine uygun şekilde derslerinizi yapabilirsiniz. ALMS’de yoğunluk yaşanmaması adına, programda belirtilen gün/saatler dışına çıkılmaması büyük önem arz etmektedir.
Öğretim üyelerimizin, olağandışı bir durum olmadığı taktirde, belirtilen programa uygun şekilde senkron (eş zamanlı) eğitim çalışmalarını yapmaları büyük önem arz etmektedir.
Üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetlerinin verimli bir şekilde sürdürülebilmesi adına, öğretim üyelerimizin, senkron (eş zamanlı) eğitim çalışmalarını eksiksiz bir şekilde tamamlaması beklenmektedir. Ancak, ALMS’de yaşanan teknik sıkıntılardan ötürü bazı öğretim üyelerimizin senkron derslerini yapamadıklarına dair bildirimler gelmektedir. Bu nedenlerle, senkron derslerini gerçekleştiremeyen öğretim üyeleri için herhangi bir yaptırım söz konusu değildir.
ALMS’de yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle, senkron (eş zamanlı) dersini programda belirtilen gün/saatte yapamayan öğretim üyeleri, hafta içi herhangi bir gün 21:00 – 23:59 saatleri arasında telefi dersi yapabilirler. Telafi dersinin ne zaman yapılacağı konusundaki duyurular öğretim üyesinin kendisi tarafından yapılacaktır..
Yaşanabilecek teknik sıkıntılar ile ilgili üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB)’ndan destek alabilirsiniz. BİDB iletişim bilgileri için tıklayınız. http://sirnak.edu.tr/idari/bim/HD4_Iletisim.html
Dersi verdiğiniz birim tarafından görevlendirilen ilgili personelinden yardım alabilirsiniz. İlgili personellere ait iletişim bilgileri için tıklayınız. http://sirnak.edu.tr/fakulte/muhendislik/dosya/belgeler/destek.jpg

26.03.2020 |  Mühendislik Fakültesi